dinsdag 21 januari 2014

20 juli 2007

Deze datum staat in mijn geheugen gegrift, nooit zal ik hem vergeten. De dag dat ik te horen kreeg dat ik darmkanker had. 
Dit was het resultaat van een darmonderzoek na al enkele maanden last van de stoelgang. Het was een onaangename verrassing voor iedereen, zelfs voor de specialist. Wat volgde waren een resem onderzoeken in het UZ Leuven om te achterhalen hoe slecht/goed ik ervoor stond. Niet zo goed bleek na een week. 
Eén grote tumor in de dikke darm, uitzaaiingen naar de lever. Daar stond ik dan. 

Na een maand wachten begonnen de bestralingen van de tumor, dit in combinatie met lichte chemo. Vijf weken op en af naar Leuven, elke dag. Vermoeiende periode. Dan enkele weken rust voor de operatie. 
Volledige verwijdering van de dikke darm, daar was niet aan te ontkomen. Deze zat vol poliepen die sowieso kwaadaardig werden indien ze bleven zitten. De lever werd ook aangepakt, groot deel weggenomen. En een tijdelijk stoma werd aangelegd om de dunne darm rust te geven, die moest immers op termijn de taak van dikke darm overnemen. 

Herstellend ging ik 2008 in...

2 opmerkingen:

  1. Ik vergeet die warme julidag ook nooit meer, mijn wereld stond stil en voor het eerst sinds we mekaar kenden, wist ik niet wat te zeggen... Sterkte meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat herinner ik me ook nog heel goed. Je dacht eerst dat ik belde om te zeggen dat ik uiteen was met Mark. Kan me nog elk woord bijna voor de geest halen.

    BeantwoordenVerwijderen